Graag bomen aan twee zijden in de Fretstraat

Graag zouden wij als bewoners van de Fretstraat bomen willen planten aan beide zijden van de straat. In het eerste deel van de Fretstraat (vanaf Groenestraat) is dat het geval. Wij zouden dit graag in de hele Fretstraat zo zien. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Ik fiets bijna dagelijks met veel plezier van en naar huis via de Fretstraat. Extra bomen, dus meer groen, maken die tochtjes alleen maar nog leuker. Tof plan!

Antwoord

Meer groen = meer biodiversiteit = betere gezondheid # natuur in de stad altijd dichtbij. Zorg wel voor kwaliteitsgroen met inheemse (boom)soorten en stop met de aanplant van exoten.

Antwoord

Meer groen in de wijk, goed idee

Antwoord

Mooi groen! Top!

Antwoord

Een mooi groen plan!!

Antwoord

Stenen eruit, bomen erin. Meer biodiversiteit want naast groen ook meer plekken voor vogels, insecten etc. Zorgt voor meer CO2 opslag, opvang fijnstof en ook meer verkoeling in de stad. Groen werkt rustgevend. Past helemaal bij het beleid van de gemeente Nijmegen: operatie STEENBREEK! En bij de acties in het kader van GROEN, gezond en in beweging. De boomspiegels kunnen kleurrijk ingezaaid worden. Goed voor bijen en geven schuilmogelijkheden voor dieren. Gewoon, doen dus!

Antwoord

Een super goed initiatief. Steen er uit en boom er in!

Antwoord

Goed idee! Het tweede deel van de straat kan wel wat groen gebruiken. Bovendien zorgt dit voor meer eenheid, omdat het beter aansluit op het eerste deel van de straat (vanaf de Groenestraat).

Antwoord

Bomen aan beide zijden van de Fretstraat is super mooi en groen, zou prachtig zijn als dat inderdaad over de gehele Fretstraat doorgetrokken zou kunnen worden.

Antwoord

Bomen verfraaien het straatbeeld en geven koelte in de zomer. Bomen zijn ook goed voor de biodiversiteit. Graag dus! Goed idee.

Antwoord

De bomen zullen het straatbeeld verfraaien en koelte geven tijdens warme zomers. Meer bomen is goed voor de CO2 reductie. Een goed idee dus!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-04-2021