Maaien achter weezenhof 52e straat

Goededag, nav bericht op wijkplan over het maaien, begrijp ik dat we apart moeten melden als je een idee wil indienen voor vaker maaien voor een specifiek veld. Graag willen we dit idee als grotendeels bijna hele 52e straat indienen voor het veld wat erachter ligt. Dit is het veld met de klimmuur, hockeyveld en pingpong tafel en de boksprings. We begrijpen minder maaien en het belang van biodiversiteit. Echter deze plek is echt voor kinderen bedoeld en bleek afgelopen tijd zo goed als onbegaanbaar. Zo zit dus springen over de 4 omliggende boxsprings er echt niet in. Idem voor los potje voetbal. Ook de school maakt vaak gebruik van deze plek wat dus vervolgens niet ging.  We hebben als straat een groepsapp, niet iedereen zit erin, maar van degene die erin zat, is niemand tegen en heb ik inmiddels explicietesteunberichten van: 5202, 5204, 5206, 5208, 5210, 5212, 5214,5216, 5218 en 5220. Dus dan is bijna de straat compleet. Nog los van het spelen raakt het ook ons woonplezier als je geen kinderen hebt. Ook als bewoners komen we graag op het veld (en nu dus niet)  We hopen op een positief bericht en vernemen het graag wat het vervolg is. Dus minder maaien: alle begrip maar dan graag wel nadenken over de plekken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste omwonenden van het veld aan de 52ste straat. Dank voor uw bericht. Het door u genoemde veld is inmiddels gemaaid. Het veldje staat ‘in de boeken’ vermeld als gazon, dat betekent dat het intensief gemaaid wordt en dat het gras dus kort gehouden wordt. Hopelijk is dit conform de wens van u en de andere omwonenden. Mocht dit niet zo zijn, dan kijken we graag samen met u of en hoe het nog beter kan. Vanwege vakanties zal dat dan half september worden. Laat het ons bij voorkeur weten via mijnwijkplan. Vriendelijke groet, Wijkregisseur Dukenburg

Reacties

Beste Anja, Dank nog voor de reactie. Gelukkig merken we nu al verschil. Het gras tussen de boxsprings wordt al vaker gemaaid. Heel fijn! We wachten even september af en hopelijk wordt dan het hele veld weer actief gemaaid. Dus ook achter de huizen. Dank nogmaals.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-07-2021