Verzakking wegdek, ongedierte en wateroverlast kelders.

Bij ons in de Glimworstraat hebben we te maken met veel verzakkingen in het wegdek en daarbij kan het riool al het regenwater niet meer aan en onstaat er wateroverlast in de kelders. Wij vermoeden dat de staat van het riool ook veel ongedierte met zich mee brengt (ratten) Wij als bewoners hebben het gevoel dat het riool op z'n einde is en dat hier een keer goed naar gekeken moet worden. Afgelopen jaren zijn er al meerdere reperaties aan het wegdek geweest. Maar het probleem is hiermee niet opgelost. Wat wij ook apart vinden is dat alle omliggende wijken een nieuwe bestrating hebben gekregen en onze straat niet. Daarom het idee om te kijken hoe we de situatie kunnen verbeteren en eventueel een onderzoek laten instellen wat de huidige staat van het riool is.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Daan, dank voor het indienen van dit idee op MijnWijkplan! Graag wil ik u uitnodigen dit te melden via Meld&Herstel. Deze melding kan dan worden doorgezet naar de desbetreffende afdeling. Wanneer er sprake is van een verouderd rioleringssysteem kan deze afdeling zorgen voor een nieuw riool in deze straat. Er dienen dan ook geen hartjes verzameld te worden voor dit idee omdat het over een onderhoudsvraag gaat.

Reacties

Ik ben het eens met de initiatiefnemer. Vanaf dat ik hier kwam wonen tot 2016 heb ik geen wateroverlast in mijn kelder gehad. Dit is de laatste jaren helaas wel het geval. Als er een paar flinke regenbuien vallen is het weer raak met water hozen en dweilen.

Antwoord

Ik ben het eens met het initiatief. De straat heeft onderhoud nodig dat al lang niet meer is gedaan. Het riool is inderdaad oud en wordt de thuisbasis van ratten.

Antwoord

Beste Roos, Dan zit ik dit door naar meld&herstel. Dank voor je reactie. Groet, Daan Grundmeijer

Antwoord

De ratten komen de woning in. Ze lopen op de zolder. Om gek van te worden. Dit is ontstaan toen ze de MTS hebben afgebroken. Via de riolering komen ze nu de wijk in. Alle straten om ons heen hebben nieuwe riolering gekregen, behalve wij niet. Zou mooi zijn als ze het riool in Glimwormstraat ook zouden gaan vervangen.

Antwoord

Helemaal eens met de initiatiefnemer. Hoog tijd voor onderzoek en daaraan gekoppeld onderhoud en verbeteringen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 05-07-2021